Mer Sexsibility åt folket!

Har du hunnit slå an tonen för året? Varför inte bestämma dig för att uppleva mer Sexsibility i år? Det finns många möjligheter, Sexsibilitykvällar  i Göteborg, Stockholm, Helsingborg och Sexsibilityfestival i Värmland. Mer info längst ner i detta mail...

Men vad är sexsibility egentligen?
Sexsibility – sex med sensibilitet. Syftet är att lära dig vara närvarande och acceptera dina rädslor och känslor, och på så sätt kunna ge dig hän på djupet.
– Sexsibility handlar om att låta sexet bli ett sätt att komma i kontakt med varandra och med sig själv.

Skamkänslor blockerar
En del av sexsibility är hämtat från tantrisk och taoistisk sexualitet, men anpassat till hur vi lever idag. Själv blev grundaren Lorenzo Stiernquist intresserad av ämnet när han började fundera över hur han hade sex.
– Jag märkte att jag hade en hel del skam, skuld, rädslor och blockeringar vilket gjorde att jag aldrig blev fullt närvarande i det sexuella mötet, berättar han.
Ett första steg i sexsibility handlar därför om att släppa eventuella blockeringar, allt från att man inte tycker om sin kropp till att skämmas över något man tänder på.
– I stället för att avfärda de känslorna gäller det att omfamna dem och acceptera att man har dem. Först då kan man gå vidare, säger Lorenzo Stiernquist.

En fingertopp ger njutning
Nästa steg går ut på att lära sig vara mer närvarande. Men det är inte alltid så lätt som det låter.
– Är du i en situation du tycker är minsta lilla jobbig, då går det inte att släppa kontrollen och vara närvarande, säger Lorenzo Stjernquist.
Och omvänt: klarar du att vara helt närvarande i sängen blir allt så otroligt mycket skönare.
– Då kan det räcka med en fingertopp som rör din hud för att du ska få en större sexuell upplevelse än du någonsin upplevt tidigare.

Knepet? Att öva, öva, öva
- Använd alla dina känslor för att stanna i nuet. Hur känns det när din partner smeker dig? Hur smakar han eller hon? Hur doftar ljusen ni har tänt? Det gäller också att utmana dig själv till saker som du tycker är jobbigt, men som du skulle vilja kunna göra. – Har en fotbollsspelare svårt att passa på planen – då tränar han på det. Men har man svårt att visa sig naken – då undviker man ofta det. Det gäller att börja träna på det man har svårt för, säger Lorenzo Stiernquist.

Kom närmare varandra
En annan viktig del handlar om att lära sig prata om sex – och att våga säga till din partner vad du tycker om och inte. I dag är så många fokuserade på andras behov att de glömmer sina egna, menar Lorenzo Stiernquist.
– Vi har en idé om att vi vet exakt vad vår partner vill och känner. Och visst, det kan vi göra till en viss del, men inte till fullo. När du är öppen med vad du längtar efter kan oerhört mycket hända, säger han.

Men sexsibility handlar inte bara om att ha bättre sex.
Genom att lära känna dig själv och bli mer närvarande kan du också komma närmare din partner, menar Lorenzo Stjernquist.
– Man kan vara lite trött och inte alls sugen, men man kan ändå ha sex som ett sätt att bli kåta. Och använda sexet för att komma nära varandra

Artikeln är hämtad från Aftonbladet och kan du läsas i sitt ursprungliga skick här

Alla sexsibilityevent är numera samlade på samma sida... www.sexsibility.nu

20 jan 2016