Ordförklaringar

essenssex- ett ord myntat av Johan Ekenberg han beskriver ordet så här "Den sanna tillfredsställelsen handlar om att komma i kontakt med en annan människas essens genom att smälta samman med sin parter utan tankar, mål och avsikt annat än att njuta av den andres närhet. Att inte sträva någonstans utan bara låta sig upplösas av stunden. Har du en felsökande attityd till din eller din partners kropp kommer du inte att kunna smällta samman med din partner, utan fastnar i oro och kontrollbehov. Släpp kroppens reaktioner fria och låt den bli en del av er gemensamma kropp. Den som inte når denna nivå av njutning upplever sin partners kropp enbart som ett onaniverktyg" hämtat ur boken Sex - En motorväg till Gud

orgasmisk meditation - OMing är ett begrepp myntat av Nicole Daedone . Orgasmiska meditation görs med en partner. En person lägger sig ned, avklädda från midjan och ner, medan hans eller hennes partner sitter bredvid. Den som sitter använder hans eller hennes pekfingret att långsamt och medvetet stryka klitoris eller könsorganen på den andra. Mötet varar i 15 minuter och är tidsbestämda exakt. Båda parter fokusera sin uppmärksamhet på kontaktpunkt eller strykning, på att helt enkelt känna känslan som finns.   Utövare av orgasmic meditation hävdar att den praxis ger näring åt det limbiska systemet, den del av hjärnan som delas med andra däggdjur och förknippas med känslor, empati och motivation.  När OMing sessionen är över, delar man sina erfarenheter muntligt. (översättningen gjord av Google)

slowsex -  Nicole Daedone grundaren av rörelsen där  orgasmic meditation där medveten sexualitet i allmänhet ingår. Hon säger att slowsex inte definieras av hastigheten eller hur mycket tid, utan snarare dessa tre ingredienser:
1) uppmärksamhet till vad som faktiskt förekommer i stället för fixering på ett mål,
2) enkelhet, en strippa bort främmande element ned till nivån av ren känsla
3) odla önskan genom att lära sig erkänna och formulera den. 

tantra - är en tusentals år gammal, livsbejakande andlig tradition. Då många andra traditioner förnekar värdet av kroppen och sexualiteten, ser man inom tantra kroppen som människans tempel, som bör respekteras och behandlas med kärlek och omsorg. Inom tantra tillåts den sexuella energin, livsenergin, fungera som en passage till högre medvetehet. Men Tantra är mycket mer än en urgammal tradition och konstiga samlags-ställningar. Tantra är ett sätt att leva och betrakta världen genom kärlek, acceptans och närvaro.
    Tantra har mycket att ge den nya tidens mänsklighet. Inom tantra är sexualitet en godkänd och uppskattad del av livet. Med hjälp av tantra kan man lösa upp blockeringar och fördomar gällande sexualitet. Tantrisk sexualitet är en naturlig och andlig sexualitet som har en betydande roll för helhetligt välmående. Tantriska övningar och upplevelser är för många en fungerande väg till att acceptera och älska sig själv Förändringen sker inte genom strävan till att bli annorlunda, bättre, helare. Förändringen sker genom att bli medveten om och acceptera vem jag är idag.
    I parförhållandet kan tantra vara en väg till djupare tillit och att bli av med ett tvångsmässigt begär att äga sin älskade, i och med att kärleken gentemot sig själv förstärks. Skrivet av Shanti Limnell

Polyamorös - att vara polyamorös innebär att ha förmågan att känna romantisk kärlek till mer än en person åt gången. För att vara polyamorös krävs inte att man praktiserar det, det vill säga är kär i flera samtidigt, det definierande är att personen som betecknar sig som polyamorös känner att dess kärlek inte behöver vara begränsad till en enda person.

/anna-jonsson-sexsibilitycoach_tantraterapi.jpgJag som skapat denna sida heter Anna Jönsson och jag är utbildad sexsibilitycoach och tantraterapeut. Vill du boka en tid för tantraterapi (sexsibilitysamtal + tantramassage) gör du det enkelt här på Boka direkt  eller ring på 0709-203192, jag finns i Hässleholm och Stockholm