forts. Frågor och svar

/anna-jonsson-sexsibilitycoach_tantraterapi.jpgVälkommen att ställa din fråga!
Jag som svarar heter Anna Jönsson och är utbildad sexsibilitycoach och tantraterapeut. Vill du boka en tid för tantraterapi? Det gör du enkelt här på Boka direkt  Ring på 0709-203192,
jag finns i Hässleholm och Stockholm

 

 

Fråga: Måste jag verkligen läsa igenom alla frågor och svar på denna sida för att få bästa möjliga ut av din session, räcker det inte med att googla på nätet?

Svar: Genom att läsa igenom denna sida får du en känsla för hur jag jobbar (vilket kan skilja sig från hur andra gör) och därmed kan du  välja mer omsorgsfullt. När du vet vad som gäller, kan du välja och slipper bli besviken. Läs också de Etiska reglerna som jag följer!

Fråga: Jag skulle vilja gå vidare med  sexuella energi. Jag ser att du arbetar en del med det och undrar lite om du skulle kunna hjälpa mig lite? Jag vet inte exakt med vad! Men jag behöver komma vidare och kanske kan du vägleda mig på något sätt?

Svar: Det går bra att boka mig för ett sexsibilitycoachsamtal. Då pratar vi igenom det du undrar över och du kan komma till klarhet med hur du kan gå vidare. För min del behöver vi inte ses, utan du kan ringa mig på mitt betalnummer som du hittar här till höger i i sidokolummen. Vill du ändå träffa mig, ring mig så hittar vi en tid! 

Fråga: Om jag som man går till dig. Blir det sexuellt vid något tillfälle eller man kan inte se det så? :)

Svar: De sessioner som jag erbjuder går ut på att du som sätta igång energi i kroppen, för många blir det den sexuella energin som aktiveras, det leder ofta till både upphetsning och erektion. Målet är att du ska få tillgång till denna energi, lära dig att cirkulera den och förstå värdet av att behålla den som en livgivande tillgång i kroppen och inte sträva efter att bli av med den i en utlösning.

 

De sessioner som jag erbjuder är för dig som vill något mer i livet, som kan tänka bortom det du redan vet om dig själv och din sexualitet, som vill njuta på ett högre plan och som är villig att utforska det med att besöka mig mer än en gång. De som insett att mina sessioner är en guldgruva ljuger inte... Läs mer här!

Inom den tantriska världen bestämmer man aldrig vad som ska hända, eftersom man aldrig strävar efter ett mål. Genom att vara öppen inför det som kan hända i nuet, kan man uppnå en njutning bortom det som man trodde var möjligt, det lär jag ut under sessionen. Vad som händer under sessionen är mycket individuellt och kan aldrig beskrivas i termer av att det aldrig händer, det händer om det händer, men det är aldrig givet att det händer.

Fråga: Hur kan jag förbereda mig på bästa sätt inför en session med dig? Och hur kan jag få mesta möjliga ut av den?

Svar: Bra om du har tagit till dig kunskap och gärna tränat på att vara tantrisk innan du kommer till mig. Det kan du ha gjort genom att gå en kurs, besökt en sexsibilitykväll eller tagit en webbkurs om tex tantranycklar. Bra också om du har gott om tid på dig, dvs inte kommer med andan i halsen, då kan du fortare komma ner ytterligare i varv och få njuta mer av tiden. När du väl ligger på bänken är det bästa är om du kan ge dig hän och vara så mycket i kroppen som du bara kan. Låt inget hindra dig från att låta om du tycker att det är skönt, låt kroppen röra sig om den vill det och glöm inte att andas. Ju mer du vågar ge dig hän ju mer vågar jag det.

Fråga: Vad skiljer dina sessioner från andra som gör liknande massage/ beröring? Vad får jag hos dig?

Svar: Jag har släppt mycket skam och skuld kring, kropp, sex och kåthet, så hos mig är alla känslor tillåtna. Hos mig får du vara naken, får ha stånd, får bli kåt, får njuta bortom det du trodde var möjligt, Du får lära dig hur du kan känna kåtheten i hela kroppen, liksom hur du kan styra den så att den inte styr dig, plus mycket mer... Allt utifrån ett tantriskt perspektiv, när du får lära känna din kropp mer kan du utveckla din förmåga att njuta mer...

Fråga: Jag är en man som älskar att ge min kvinna njutning, hennes njutning är min njutning och jag kan hålla på länge... men sen när jag själv vill ta emot, då får jag sällan eller aldrig något. Hur gör jag för att få jag också?

Svar: Många män älskar att se sina kvinnor njuta, så mycket att de glömmer bort att deras egna kroppar också behöver beröring. Det är så mycket lättare att ge eller hur? I givandet ligger inga krav. Problemet kan vara att du vet att du vill bli berörd, men inte riktigt hur, du vet inte vad du njuter av. Det du behöver är att öva och träna på att ta emot och du behöver lära dig vad din kropp vill ha och vad du njuter av. Inte bara en gång utan många gånger, så att din kropp vet vad det innebär... först då kommer din partner att helt naturligt beröra dig också. ( Det du ger till dig själv, vill också andra ge till dig - ett gammalt djungelordspråk:)

Fråga: Vad betyder Sexsibility?

Svar: Sexsibility (Sexsibilitet på svenska) innebär att ha sex med sensibilitet. En sexualitet som handlar om närhet, närvaro, tillit, lyhördhet, kraft och hängivelse. En sexualitet där alla våra delar får vara med. Både vår djuriska kraft, vår mänskliga sårbarhet och vårt andliga ljus. Sexsibility är bl.a. inspirerat av Tantrisk och Taoistisk sexualitet men är anpassat till dagens modernare samhälle och levnadssätt.

Fråga: Vad är en Sexsibilitycoach?

Svar: Sexsibilitycoacherna arbetar på lite olika sätt, men vad de har gemensamt är att de alla har gjort sin egen ”resa”. De har släppt på många av sina egna blockeringar och hämningar, kring sex och närhet, de vet hur man gör för att känna sig mer levande, hur man får ett fantastiskt sex- och kärleksliv och kan coacha andra att också hitta dit. De är människor som vågar vara nära sig själv, livet och andra och som på så sätt kan skapa ett tryggt rum för en klient. Ett rum där klienten kan känna att det är tillåtet att vara den man är och känna det man känner. På så sätt kan man börja njuta mer, våga vara nära och känna sig mer levande.

Fråga:
Vi är ett par som vill utforska nya spännande saker i vårt samliv. Vi har provat lite grunder i tantra massage och är nyfikna på att lära oss mer. Vi tänkte att 4 timmar där vi lär oss att massera varandra kan vara en bra början. Hur är kursen uppbygd? Masserar vi varandra med din hjälp? Vi är även nyfikna på yoni/ lingam massage, ingår även detta?

Svar: Härligt att höra att ni har intresse för tantramassage, det är en sån underbar form av beröring. Har ni provat tantra då också? För mig blir en tantrisk massage mer djupgående om man från början har ett tantriskt förhållningssätt, annars är det lätt att den sexuella upphetsningen tar över och man faller in i det "gamla vanliga" . I en fyratimmars session ingår olika möjligheter för ökad njutning utifrån ett tantriskt förhållningsätt, där upphetsning av naturliga skäl inte i första hand är målet. För att Lingham och Yonimassage ska upplevas på det sätt som är avsikten, behöver den tantriska känslan vara väl integrerad.
Låter det invecklat? Ring mig så förklarar jag på telefon. 0709-203192

 

Fråga: Ingår beröring av könet vid session hos dig?

Svar: Nej! 

Fråga: Vad är skillnaden på tantrasex och 'vanligt sex'?

Inom Tantrisk sex görs olika övningar där man använder bland annat andning, ljud och rörelser för att tysta tankarna och komma in i kroppen. Med hjälp av de olika övningarna väcker du upp den sexuella energin inom dig. Energin kan då styras upp genom kroppen för att nå stadier av högre medvetenhet och större lycka. Det tantriska sexuella mötet blir på ett mera extatiskt sätt, som fyller kroppen med energi istället för att tömma ut energin som annars är vanligt vid orgasmer och utlösning. Inom tantrasex riktar man istället den sexuella energin inåt så att hela kroppen vibrerar med liv

Fråga: Jag har blivit nyfiken på tantramassage, undrar dock om det ingår, anal beröring under massagen. Har ibland hört att det skall göra det.

Svar: Jag gör inte längre tantramassage. - Tantramassage är ett mycket vitt begrepp som innefattar många olika moment, men det är också olika för olika människor och för olika utövare. Därför kan man aldrig säga att det ena och det andra ingår, eftersom det är upp till den som utför massagen men också den som tar emot.

 

Fråga: Vad händer om jag får stånd, det är så pinsamt?

Svar: Att vara fixerad vid sitt kön och känna rädsla inför att få stånd tyder på ett  omoget synsätt vad gäller sex, sexualitet och kroppsuppfattning. För att få mesta möjliga ut av en session med mig rekommenderar jag att du går en kurs, besöker en sexsibilitkväll eller läser på vad  tantra är för något och vad det skulle kunna innebära för dig.

Fråga: Jag skulle vilja lära mig tantra, har förstått att du ger privatlektioner, hur går det till?

Svar: Nej jag ger inte privatlektioner, men du är välkommen att utforska och släppa mer på de blockeringar du har kring att vara i kontakt med din kropp och din njutning, efter det att du gått en kurs, besökt en sexsibilitykväll eller tagit till dig och aktivt använt dig av de övningar som finns i kursen om tantranycklarna. Bokar du en tid efter det utgår vi ifrån vad du redan vet och sen jobbar vi vidare utifrån grundstenarna i tantra, närvaro, andning, medvetenhet, energi och beröring. Olika metoder används såsom samtal, rörelse, meditation m.m. Vi gör övningar tillsammans och du får övningar som du kan göra hemma, ensam eller tillsammans med en partner. I alla övningar är vi bägge alltid fullt påklädda. Läs mer!
 
Fråga: Jag behöver hitta mig själv och försöka bena ut för mig själv vad som är fantasi och verklighet när det gäller mina sexuella lustar. Jag är nästan manisk när det gäller att tillfredsställa min parter, men tänkar aldrig eller mycket sällan på mig själv. Och har alltmer snöat in på mer och mer kinky saker, allt blir bara ett virrvarr, samtidigt vill jag träffa min livs kärlek med mycket romantik, kyssar, smek och "vanlig sex" Jag är snurrig, vet snart varken ut eller in. Känns som att jag inte vill missa något, måste få prova och ibland känns det helt oviktigt, vad är det som händer?

Svar: Det låter som om du har tappat kontakten med dig själv och söker mer och mer utmanande grejer för att uppnå så mycket kickar som möjligt. Det du antagligen skulle behöva är att stanna upp och gå in i dig själv för att känna efter i din kropp vad den verkligen behöver.