Frågor och svar

sexsibilitycoach, tantraterapi

Välkommen att ställa din fråga!
Jag som svarar heter Anna Jönsson och är utbildad sexsibilitycoach och tantraterapeut. Vill du boka en tid för tantraterapi? Du gör det enkelt här på Boka direkt  eller ring på 0709-203192, jag finns i Hässleholm och Stockholm

Fråga: Vad händer första gången jag kommer till dig?

Svar: Första gången inleder vi med ett samtal, där du får berätta om dig, din tantriska resa och hur du vill komma vidare. Jag lyssna och känner av vad din kropp behöver, det är oftast inte det som du tänker och tror att det är. Jag använder mig av en mängd olika tekniker som tillsammans med dig öppnar upp din kropp för mer njutning. Det kan vara olika andningstekniker, beröring, rensning av blockeringar. 

Fråga: Hur många gånger kan jag komma?

Svar: Jag rekommenderar dig att boka in för minst tre sessioner. Du kan välja på att komma för ett samtal på 60 min första gången och efter det boka för en längre session eller komma på 180 min första gången och därefter boka tid för en kortare möte.

Fråga: Om jag bara vill ha avkoppling och ta emot beröring kan jag boka en tid med dig då?

Svar: Om syftet med din bokning är att bara ta emot och få så mycket som möjligt av mig utan att vara beredd på att förändra något. då är mina sessioner ingenting för dig. Om du ändå bokar kommer jag att behandla dig därefter, vilket innebär att jag kommer att lyssna på din kropp och agera på vad den vill ha och inte på det som du tänker och tycker att du behöver.

 Fråga: Jag börjar bli lite sugen på en massage med lingham som avslutning.  Har man någon möjlighet att ge sig själv en "He" när man är hos dig.

Svar:  En sådan fråga tyder på ett annat sätt att betrakta sex, sexualitet och kroppen än vad jag står för. För att få mesta möjliga ut av en session med mig rekommenderar jag att du går en tantrakurs, besöker en sexsibilitkväll eller läser på vad  tantra är för något och vad det skulle kunna innebära för dig innan du bokar. 

Fråga: Smeker du hela kroppen och könet tills det blir utlösning? 

Svar: Jag berör bara kroppen om det är det som kroppen behöver, om det är så vet man aldrig i förväg. Självklart är det du som sätter din gränser och jag respekterar dom fullt ut. Men jag har också mina gränser som jag är tydlig med att uttrycka.  

Fråga: Vem ska komma till dig tycker du?

Svar: Du som redan har påbörjat din tantriska resa ( genom en tantrakurs/ sexsibilitykväll eller tantrisk session) och som vill ha mer kunskap om vad det skulle kunna innebära för dig att lära dig mer. Du som har tagit till dig de grundläggande tantranycklarna och som använder dig av dessa i ditt dagliga liv är också välkommen att utforska mer. 

Fråga: Varför ska man som man vara multiorgasmisk?

Svar: Varför ska man köra Volvo när man har en Porsche i garaget? Självklart är det inget man varken ska eller måste... Men om man kan få häftigare upplevelser genom små enkla knep, varför ska man då avstå?

Fråga: Jag vill uppleva en inre orgasm eller andningsorgasm, hur gör jag?

Svar: Genom att andas medvetet och långt ner i kroppen, bygger du upp energin i kroppen. Ett annat bra sätt är att andas genom de sju chakrona och på det sättet bygga upp energin. Har du problem med detta, eller om det gör ont i kroppen, rekommenderas frigörande andning för att rensa bort blockeringar som hindrar dig från ett fritt flöde av energi i kroppen. Eller boka tid för en session så guidar jag dig genom det som hindrar dig.

Fråga: Jag har ett problem som helt enkelt förstör sexlivet som jag ser det! tex när man var yngre, ja då gick det på tok för fort för en! men nu när man blivit äldre, så är det snarare tvärtom, har svårt att bli riktigt kåt! allt tar mycket längre tid, går inte igång på varken porrfilm eller sådant som väckte lusten tidigare, en enkel fråga, hur gör man för att känna mer lust och kåthet? tacksam för ett tips!

Svar: Om man bortser från allt fysiskt, som hormoner och ålderskrämpor, som man inte direkt kan styra, Kan utebliven lust bero på stress, då menar jag inte bara "vanlig" livstress som pengar, relationer och hälsa, utan stress kring förväntningar på hur man vill att det ska vara. Kroppen kan behöva återhämta sig mer än när man var yngre, det kan yttra sig i att lust och kåthet avtar tillfälligt.
Ett tips är att ägna en hel dag åt bara dig, dvs inte ha några som helst krav på att göra en massa, bara vara med dig själv. Ge dig själv en massage, inte bara könet, eller låt någon annan ge dig en helkroppsmassage/ beröring. Ta hand om dig själv och din kropp.

Fråga: Du pratar ibland om den gamla och den nya sexualiteten, vad exakt menar du med det och vad skulle det innebära för mig att lära mig det nya? Måste jag ge upp det gamla?

Svar: Den gamla sexualiteten eller det gamla sättet att se på sexualitet är där sex går ut på att presetera och hetsa upp varandra så mycket som möjligt. Vi värderar varandra efter ålder, kön, utseende, styvnad och storlek m.m. Vi söker tillfredställelse utanför oss själva och låter upphetsningen styra oss. Vi strävar efter målet utlösning, gemensam orgasm eller någon annan klimaxupplevelse som vi gärna vill ha ännu bättre nästa gång. Vi är ofta beroende av någon/något utanför oss själva för att uppleva orgasm eller upphetsning.

Den nya sexualiteten har släppt prestationen, där spelar inga yttre attribut någon roll, vi strävar inte efter att nå högre och bättre klimax, ingen ger någon annan något, var och en tar ansvar för vad man själv känner och hur mycket man vill njuta i det som är just precis nu. Vi har lärt känna våra egna kroppar, hur vi njuter maximalt och vi vet hur vi kan bygga upp energi i kroppen. Vi är inte längre beroende av andra för att uppleva upphetsning och vi styr själva hur upphetsade vi kan och vill bli och hur mycket vi kan och vill njuta. Vi strävar inte längre efter mål som utlösning, du vi upptäckt att det finns en njutning bortom detta. Begrepp som används om den nya sexualiten är tex tantra, tao,m.m.

Som jag ser det utesluter inget något annat, genom att bli mer medveten kan du ha mer att välja på och få möjlighet att uppleva njutning och avslappning bortom det du trodde var möjligt.

Fråga: Jag undrar om du gör demarmoreringar av kroppen och underlivet. Jag har läst mycket på din sida, hört din röst i radiointervjun och tror jag skulle vara trygg med dig.

Svar: Ett kort svar är, jag håller inte på med demarmorering. Jag har provat det själv och funnit att min kropp är alldeles för känslig för att både ge och ta emot den formen av behandlingar. Jag vet att det funkar att lösa upp blockeringar på andra sätt än med smärta, för det har funkat på mig.

 

Fler frågor och svar hittar du här!

Har du också en fråga du vill ha svar på? Skicka den till mig!


(Lämna tom)