Boktips - ett urval

attalska.jpgKonsten att älska - Barry Long
En bok om det livsförändrande mötet med verklig kärlek; om att leva tillsammans i en ärlig och gudomlig fysisk kärleksrelation. Barry Long förklarar hur mannen och kvinnan kan förenas i sanning och förstå skillanden mellan sex och kärlek genom att lära sig älska med varandra på rätt sätt. Det är den största konsten på jorden i dag. "Kvinnan har lärt sig hur man älskar av mannen, som inte längre vet hur man gör. Sedan tidens begynnelse har hon manipulerats och uppmuntrats känna att det främsta uttrycket för hennes kärlek är att tillfredsställa mannen sexuellt. Sanningen är den rakt motsatta." Innehåller bl a : skillna- den mellan gudomlig och mänsklig kärlek. Steg för steg in i den sanna sexuella kärleksakten. Faran med känslomässighet, fantasi och upphets- ning. Sanningen om onani, impotens och för tidig utlösning. Medveten kärlek: frihet från sexuell ignorans.  Orsaken till det mesta av lidandet på jorden är att mannen och kvinnan har glömt bort hur man älskar med varandra. Boken är tyvärr slut på förlaget, leta på antikvariat!

Kärlekens Mystik - tantra och sexuell energi - utforska och upplev den sexuella extasen - Margot Anand
Sexuell energi och erotik kan bli en väg till personlig och andlig tillväxt. Det skriver psykologen Margot Anand i sin redan bästsäljande bok "Kärlekens mystik". När älskande väl lärt sig att kanalisera sina intensiva sexuella känslor via gemensamt skapande livsmål, kommer man att uppleva verkligt meningsfulla förändringar i sitt liv.
Boken är vacker och inspirerande med sensuella teckningar som illustrerar Margot Anands poetiska språk. En bok att glädjas åt för varje par som vill komma bortom det slentrianmässiga och vardagliga i tillvaron.

ylva.jpgOrgasmera mera - vägar till kvinnlig njutning  - Ylva Franzen
vägar till kvinnlig njutning och orgasmiskhet' Den framstående erotikpedagogen Ylva Franzén anordnar sedan flera år tillbaka orgasm-kurser för kvinnor. Det är erfarenheterna från dessa kurser, och insikten om vilken enorm kunskapsbrist som råder bland kvinnor och deras män, som ligger bakom tillkomsten av boken. Boken revolutionerar synen på den kvinnliga kroppens potential för njutning. Orgasmera mera är: > en faktabok om kvinnokroppens hemligheter och ljuvligheter > en bok med praktiska tips om hur kvinnor kan förbättra sitt sexliv > en lärobok för män om deras kvinnor > en hälsobok för ett bättre liv, både sexuellt och i allmänhet > en sensuell bok om njutning > ett feministiskt manifest > en liten historik över sexualitet i vår egen och andra kulturer > en liten kokbok med tändande recept > en originell, inspirerande och humoristisk bok med ett levande och drastiskt språk

johan.jpgSex - En motorväg till Gud - Johan Ekenberg
Hur lever man ett bra liv där sex inte bara handlar om att producera sköna orgasmer? Fler och fler människor längtar efter en djupare mening i sina liv. Allt fler av oss har starkare andliga upplevelser i sängkammaren än i hårda kyrkobänkar. Tiden kanske är mogen för en sexualitet som fokuserar mera på hälsa och kärlek än på moral och pornografi. Den här boken bjuder läsaren på en resa som kan leda till en personlig utveckling. Här erbjuds du praktiska sängövningar och får en inblick i femton års arbete med par och singlar som genom tårar och skratt söker livets magi! Och vad har egentligen Gud med saken att göra?
Johan Ekenberg är en erfaren kurs- och föredragshållare inom ämnet sex. Med sina kurser har han hjälp många, både singlar och par, att hitta rätt inom sexualitetens vindlande gångar.

Tantra - The Whispering Transmission - Prem Gitama
Tantra, a path of spiritual awakening taking its root some 7000 years back in India and which doesn’t separate sex and enlightenment, but embraces them as one. Gitama, the author is investigating the depth of this mysterious Path by narrating the true story of a young Tibetan woman Pema, who, through various initiations, becomes disciple of the Indian Tantric Master: Leela. The story offers two perspectives of Tantra; the one from the Master and the one from the disciple, which makes the book very rich of wisdom, insight, break-through experiences, intense emotions, playfulness, sensuality. On the side of this spiritual adventure, there is a step by step guide into Tantric Meditation for individuals and couples to be able to lift up their life energy to a blissful sexuality, to a fulfilling relating, and the highest level of consciousness and love.

Urban Tantra - sacred sex from the twenty-first century - Barbara Carrellas

 

orgasm.jpgVägen till orgasm - Hur du och din partner når fulländad njutning - Mantak Chia m.fl
Många onödiga problem, frustration och otillfredsställelse - både i och utanför sovrummet - beror på att kvinnans och mannens sexuella rytm och sexuella energier är väldigt olika. Vägen till orgasm lär läsaren hur man når sexuell harmoni i förhållandet, och hur man genom enkla tekniker och metoder kan må bättre och få ett mycket mer tillfredsställande sexliv.
Genom att anamma taoismens sexuella tradition kan man lära sig enkla konkreta och mentala tekniker för att uppleva den sexuella njutningen med hela kroppen. En av de viktiaste teknikerna boken lär ut är hur mannen såväl som kvinnan kan få multipla orgasmer. På ett unikt sätt kombinerar boken österländsk och västerländsk vishet, vilket ger kunskap om hur sex kan ge läkekraft och energi. Boken är rikligt illustrerad med John Raynes egna teckningar. Finns som pocket på adlibris för endast 39kr

varjedag.jpgAtt älska varje dag - om kärlek, sex och medvetenhet - Miriama och Irion
För att en relation ska kunna fördjupas och hållas levande krävs åtagande och ärlighet. Lika viktigt är att uppskatta olikheterna hos varandra och att inte ha några mål med sex. Det budskapet ger Miriama och Irion  Nanne oss i Att älska varje dag.
Miriama och Irion berättar öppenhjärtigt och självutlämnande i denna bok om sitt förhållande och de insikter om relationer, som de i sitt ständigt pågående kärleksarbete kommit fram till.
Det handlar om förälskelse och starka själsband som sthräcker sig genom livstider, men också om hur de omständigheter som båda levt och växt upp med i detta liv skapat sår inombords som blottlägger smärta i relationen.
Båda har funnit många redskap på vägen, bland annat hur våra olika feminina och maskulina energier fungerar, våra olika delpersonligheters egenskaper, det sårade inre barnet och hur man upprätthåller glöden med tantra i kärlekslivet. På olika sätt hjälper det dem att hålla passionens låga brinnande och få kärleken och intimiteten att fördjupas, istället för att slockna och övergå i vana. Redskap som fungerar och som de vill dela med sig av till dem som är intresserade av att leva i en medveten relation med både sin älskade och andra. Boken berör sexualitet, intimitet och ärlighet, samt andlig och personlig utveckling, och inte minst hur man kan växa som människa i ett förhållande.

 

/anna-jonsson-sexsibilitycoach_tantraterapi.jpgJag som skapat denna sida heter Anna Jönsson och jag är utbildad sexsibilitycoach och tantraterapeut. Vill du boka en tid för tantraterapi? Det gör du enkelt här på Boka direkt  eller ring på 0709-203192, jag finns i Hässleholm, och Stockholm