Blue Balls, Ballhugg eller Ballhojta

( denna text är hämtad från RFSUs hemsida)
Jag sov hos en tjej härom natten och vi bara hånglade och myste i flera timmar. Så jag var upphetsad ganska länge. Morgonen efter hade jag väldigt ont i pungen. Den var öm och lite svullen. Senare på dagen onanerade jag och det kom väldigt mycket säd, och efter en till två timmar släppte värken i pungen. Kan det ha varit för mycket säd som gjorde ont, eller kan det vara något annat?

Detta brukar kallas Blue Balls, Ballhugg, Ballhojta. Män har alltid haft ett namn på denna företeelse även om det har skiftat över tid och beroende på var i landet du befunnit dig.

Rent fysiskt handlar det om är att när män blir sexuellt upphetsade fylls underlivet, könskörtlarna, svällkropparna och annan vävnad med stora mängder blod. Detta gör att det spänner ut vävnaderna betydligt mer än vanligt. Om man håller vävnaden utsträckt på detta sättet under lång tid kan man till och med få fysiska förnimmelser av det. Dessutom fylls våra könskörtlar av den vätska de producerar till utlösningen, som också trycker på den redan ansträngda vävnaden. Detta ger en diffus värk i underlivet som tilltar i styrka. Då vi har svårt att härleda smärta i underlivet förlägger vi värken till pungen eftersom den har en tendens att stråla ut i pungen. Obehagligt men fullkomligt ofarligt. Får man utlösning töms könskörtlarna på en del av sitt innehåll samtidigt som utlösningen bryter de sexuella signalerna, blodtillströmningen minskar och värken lägger sig. Det är därför inte så konstigt att man trott att det varit farligt att inte få utlösning.

Det är alltså inte farligt att inte få utlösning även om det kan kännas rätt obehagligt. Det går inte heller att se utanpå. För att bli av med detta så är det bästa sättet alltså att få utlösning. ( För dig som är öppen för och vill testa andra lösningar än utlösning, som dessutom kan få dig att må bra på ett nytt och för dig kanske oväntat sätt, kontakta mig. Jag lär ut enkla tekniker som alla kan lära sig - 0709-203192)

Frågan och svaret är hämtad från RFSUs hemsida

 

/anna-jonsson-sexsibilitycoach_tantraterapi.jpgJag som skapat denna sida heter Anna Jönsson och jag är utbildad sexsibilitycoach och tantraterapeut. Vill du boka en tid för tantraterapi? Det gör du enkelt här på Boka direkt  eller ring på 0709-203192,
jag finns i Hässleholm och Stockholm